: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única
Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…
El Pont del Dimoni (1357-1968-2011): «Element de memòria i alhora també de cohesió»
El Dimoni |
L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; la regidora de barri de·Can Gibert del Pla·Mas Xirgu, Marta Madrenas; el president de l’Associació de Veïns, Ramon Macaya; els membres de la junta de l’associació Amics de la UNESCO Girona, Jordi Dalmau i Roser Balló; l’editor del periòdic-e, Manel Mesquita; el professor de l’IES i membre de l’e-revista Els mil i pico, Jordi Vilamitjana; el veí, delineant i autor del retallable del pont, Jordi Pericot; l’autor de l’avantprojecte de reconstrucció del , Ramon Ripoll; acompanyats d’amics i veïns de Santa Eugènia de Ter, van presenciar dimarts -18 octubre- al matí, a l’edifici de les brigades municipals de Mas Xirgu, la primera mostra pública de l’estat de les pedres del Pont del Dimoni, com a pas previ a la redacció del projecte.
«Lligam generacional»
A Mas Xirgu s’hi guarden les -aproximanadament- 140 pedres (treballades l’any 1357) i que componien els dos arcs de l’antic Pont del Dimoni. Ahir es van destapat totes i també es va presentar una petita reconstrucció, per tal de donar el tret de sortida al procés de recuperació del reivindicat Pont del Dimoni. Un pont que l’alcalde va definit com a “lligam generacional” i “element de memòria però alhora també de cohesió” i que tindrà projecte executiu, segons Puigdemont, l’any 2012: s’ha començat a treballar, doncs, sobre una reivindicació molt antiga dels veïns de Santa Eugènia de Ter i de la ciutat de Girona.
:: RETALLS DE PREMSA-e del mateix dimarts 18 d’oct.
Primers passos per a la recuperació del Pont del Dimoni: Puigdemont anuncia que per Fires de l’any que ve ja estarà redactat el projecte executiu per a la reconstrucció del pont
DIARI DE GIRONA [18·10·2011] > L’Ajuntament de Girona ha iniciat els tràmits per a la recuperació del Pont de Dimoni de Santa Eugènia, una reivindicació històrica del barri que, a més, va ser aprovada per unanimitat pel ple el 14 de setembre de 2010. Aquest dimarts -18 oct.- s’han pogut visitar les 140 pedres recuperades d’aquest antic pont (treballades l’any 1357) i també s’ha presentat l’avantprojecte de reconstrucció del pont, fet per l’arquitecte Ramon Ripoll. Veïns, membres d’entitats i de l’Ajuntament s’han trobat a l’edifici de les brigades municipals, a Mas Xirgu, on s’emmagatzemen les peces. L’alcalde, Carles Puigdemont, ha anunciat que per les Fires de l’any que ve ja estarà redactat el projecte executiu per reconstruir el pont. A l’edifici de les brigades municipals de Mas Xirgu s’hi guarden les 140 pedres (treballades l’any 1357) que componien l’antic Pont del Dimoni. Aquest matí s’han destapat totes i també se n’ha presentat una petita reconstrucció, per tal de donar el tret de sortida al procés de recuperació del reivindicat Pont del Dimoni. Un pont que l’alcalde, Carles Puigdemont, ha definit com a “lligam generacional i element de memòria però alhora també de cohesió”. L’alcalde ha anunciat que la restauració del pont tindrà projecte executiu d’aquí a un any com a màxim. Avui s’ha començat a treballar, doncs, sobre una reivindicació molt antiga dels veïns del barri i de la ciutat. A la mostra de les pedres recuperades hi eren presents l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; la regidora del barri de Santa Eugènia, Marta Madrenas; el president de l’Associació de Veïns de Santa Eugènia, Ramon Macaya; els membres de la junta de l’associació d’Amics de la UNESCO de Girona, Jordi Dalmau i Roser Balló; el col·laborador del butlletí informatiu eldimoni.com, Manel Mesquita; el professor de l’IES Santa Eugènia, Jordi Vilamitjana; l’arquitecte Ramon Ripoll; i més tard s’hi ha incorporat el delineant i autor del retallable del Pont del Dimoni, Jordi Pericot. [ACN · Diari de Girona]
El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com