![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
L’escola de Girona estrenarà aquest curs l’orquestra i la coral del centre educatiu. La nova formació la integraran els mateixos alumnes de l’escola que des del curs passat aprenen a tocar un instrument, ja sigui la guitarra, el violí o el violoncel, entre altres. Serà un dels fruits visibles del projecte d’innovació que es va iniciar el curs passat i que permet treballar amb grups petits i gràcies anuria la col·laboració de músics professionals. Alumnes i mestres del centre educatiu es mostren molt satisfets del projecte, que també repercuteix en un millor ambient de centre i cohesió entre els alumnes o en la millora de l’èxit escolar. El projecte Montsalvatge introduït a l’escola de Girona començarà a donar els seus fruits i la regidora d’Educació, Núria Terés, avança la voluntat que l’orquestra i la coral del centre puguin estrenar-se en l’entrega de premis dels jocs florals, que se sol celebrar al voltant del mes de maig.
Terés valora molt positivament l’efecte d’aquest projecte per al centre. Un dels fets més indicatius és que ja durant la preinscripció de l’any passat «van omplir totes les places i aconseguim que algunes famílies que potser marxarien escullin aquest centre». L’equip de mestres de corrobora els efectes positius del projecte Montsalvatge. «Des del punt de vista pedagògic, la música ajuda els alumnes a l’estructuració mental i fa augmentar la concentració i les capacitats d’expressió», certifiquen els docents. La cohesió del grup i al final una millora de l’èxit escolar també s’entreveuen entre les virtuts d’aquest sistema d’aprenentatge. L’equip directiu també admet que els alumnes han agafat els projectes amb «il·lusió i alegria» i que es generen sinergies positives «perquè sigui una escola volguda i preferida pel barri».
Tres escoles més de Girona impulsen projectes d’innovació en àmbits diferents. L’escola Mare de Déu del Mont, amb el suport de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) i la UdG, ha introduït l’aprenentatge de l’anglès per obtenir un domini alt d’aquest idioma.
Per la seva part, l’escola Dalmau Carles impulsa un projecte d’audiovisuals i noves tecnologies. El centre té subscrit, a més, un acord de col·laboració amb l’Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia (ERAM) per poder utilitzar les seves instal·lacions. Els alumnes treballen en l’àmbit de la comunicació des de la ficció, la publicitat i la informació.
Un altre projecte d’innovació que s’ha engegat a la ciutat de Girona és l’experiència que s’ha posat en marxa de manera conjunta a la llar del Pont i a l’escola Carme Auguet. La regidora d’Educació, Núria Terés, destaca que amb el projecte es vol fer els pares «partícips en tot moment de l’educació dels seus fills». El projecte té la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la UdG i permet utilitzar les noves tecnologies per disposar d’un espai comú que fa possible fer seguiment «dia a dia» de l’evolució del fill o filla. També s’aprofiten les noves tecnologies i el sistema per garantir l’alfabetització per part de les famílies. El mateix consell escolar municipal fa una valoració molt positiva dels projectes d’innovació, per l’atracció i el poder dinamitzador que estan suposant per als mateixos centres i, per extensió, per als barris. També al sector del Pont Major es treballa en un projecte artístic que implica tota la comunitat i està suposant una motivació extra per als estudiants. A la Font de la Pólvora es treballa amb artteràpia, inicialment de manera interna però amb l’objectiu de portar-ho al carrer. [El Punt]