![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Sies.tv, la televisió cultural catalana per internet compleix 10 anys. L’inici de la seva activitat va ser el 27 de setembre de 2007 en un panorama mediàtic i tecnològic molt diferent a l’actual, doncs eren pocs encara els projectes informatius audiovisuals que apostaven per emetre exclusivament per internet. Cal recordar que quan s’estava preparant el projecte de Sies.tv, feia poc més d’un any de l’inici de Youtube i la popularització del vídeostreaming.
En aquests 10 anys el plató de Sies.tv ha vist passar protagonistes culturals de totes les disciplines. Més de 2.000 entrevistes a personatges consolidats i emergents del camp de l’escriptura, la música, l’art contemporani, el teatre, el cinema, la dansa, el circ, la gastronomia, la pintura, l’escultura, la fotografia, la màgia, la ceràmica… han estat enregistrades i emeses a Sies.tv.
La voluntat de Sies.tv és contribuir a conformar un espai comunicatiu català des de l’àmbit cultural, i fer d’altaveu de propostes que sovint ho tenen complicat per visibilitzar-se mediàticament per un doble motiu, pel fet de ser del camp de la cultura i a més ser fetes en català.
Apostar per un mitjà de comunicació en línia dedicat a la cultura fa 10 anys era una proposta arriscada. En aquest temps Sies.tv ha anat guanyant una audiència digital i la complicitat del sector cultural que li han permès consolidar la seva trajectòria.
Sies.tv té vocació d’ocupar un espai dins l’espai comunicatiu català, i especialment en el nou país, i ho vol fer de forma compromesa i independent, i en moments com els que estem vivint aquest dies i davant del fet del referèndum d’aquest proper diumenge 1-O, ens comprometem a la defensa de la llibertat d’expressió i de pensament. En aquest sentit ens sumem al que expressa el manifest FreePressCatalonia de denuncia de la situació actual, especialment quan diu «aquests fets signifiquen un atac greu i frontal a la llibertat d’expressió i d’informació. Com a professionals del periodisme i de la comunicació, per respecte a la societat a la qual ens devem i servim, no ens podem permetre el silenci davant d’aquesta dinàmica. No es poden erosionar els drets fonamentals de la llibertat d’expressió i d’informació, i els mitjans públics i privats tenim el deure i el dret de treballar amb llibertat per a poder fer-nos-en ressò».