![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
EL PUNT / ACN > Els treballs d’adequació estan fets des de fa mesos, però la sequera no permetia inundar la zona
Des de fa uns dies, l’excedent d’aigua de la sèquia està servint per començar a omplir els aiguamolls del nou Parador del de Girona. Els treballs d’adequació de tota la zona es van acabar ja fa mesos, però la sequera no permetia inundar la zona que formaran els aiguamolls d’aquest espai de la zona de les Hortes de. La inauguració de tot aquest nou espai es farà al setembre, quan s’hagi acabat de plantar la vegetació de ribera de tot l’espai. En aquesta zona continuen els treballs d’urbanització de les tres parcel·les a tocar de l’avinguda Tarradellas, que es destinaran a equipaments.
La bassa més propera a la frontissa del ja està plena des de fa uns dies, mentre que la zona d’aiguamolls s’està omplint aquests dies amb l’aigua excedent de la sèquia. Superada la sequera, l’Agència Catalana de l’Aigua ha tornat a dotar d’un cabal mitjà la sèquia, un fet que permet regar els horts de la zona. L’Ajuntament de Girona té calculat que amb el cabal actual tardarà uns vint dies a omplir aquesta àrea, però preveu accelerar el procés obrint més comportes dels recs de la zona de les Hortes de, que aportaran l’aigua per als nous aiguamolls.
Tot l’espai s’ha pogut adequar gràcies a la col·laboració de l’obra social de “la Caixa” i la Diputació de Girona, que conjuntament amb l’Ajuntament de Girona han fet possible la transformació d’aquesta zona. La inauguració de l’espai es preveu que es faci al mes de setembre. La zona incorpora una àrea de pícnic i diversos miradors sobre els aiguamolls, però també sobre el riu Ter i la frondosa vegetació de ribera que hi ha en aquest punt del riu.
Per altra banda, continuen les obres d’urbanització de la zona a tocar dels Maristes. En aquest espai, s’hi constitueixen tres gran parcel·les que es destinaran a equipaments i en què es permetria la construcció d’un hotel. En els últims dies s’han començat a instal·lar les bases dels fanals i s’està fent la zona d’aparcaments i asfaltant alguns carrers.
L’Ajuntament de Girona, amb la col·laboració del Consorci Alba-Ter, està recuperant el safareig dels anys vint del segle XX que hi ha a les Hortes de, a tocar de l’antiga fàbrica de la Marfà. La recuperació té un cost d’uns 33.590 € i s’acabarà d’aquí a uns dos mesos. En una segona fase s’adequaran els accessos i una tanca de delimitació.
Les últimes setmanes el rec que encercla els jardins de la Devesa de Girona apareix brut de plàstics, envasos i bosses. La proximitat amb el mercat durant els mesos d’estiu provoca que aquesta zona s’embruti amb facilitat. Des de l’Ajuntament s’assegura que després dels mercats dels dimarts i dissabtes la brigada té com a responsabilitat la neteja exhaustiva de la zona i assegura que la brutícia no s’hi ha d’acumular més que unes hores.
A mitjan mes de juny, es tancava el procés participatiu que ha de servir per elaborar el Pla d’usos de la Devesa. La previsió és que al mes de setembre s’editi l’últim dels butlletins del procés amb el recull de la informació que els ciutadans van aportar al procés, ja fos a través de la plana web, dels tallers temàtics o de les aportacions de les jornades obertes a tothom que es van fer en diverses ocasions.
L’equip de govern preveu que un cop fet tot el buidatge de la informació s’iniciï la redacció del pla especial que ha de regular les línies bàsiques d’actuació en el parc de la Devesa. La redacció d’aquest pla i les actuacions que s’hi hauran de fer comptaran amb la participació de les diverses formacions de l’equip de govern i amb biòlegs, arquitectes i tècnics forestals i paisatgístics. L’aprovació del pla d’usos de la Devesa es podria aprovar durant el primer trimestre del 2009 o a la primavera, quan encara queda per resoldre què acabarà passant amb el polèmic pavelló, que preveu el pla de mandat de l’equip de govern i que diversos tallers van rebutjar les noves instal·lacions esportives. [El Punt]