![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Punta Milà i el cap Norfeu de Roses són espais protegits i un exemple de com era la Costa Brava abans de dividir-la en parcel·les. Són dos espais emblemàtics i salvaguardats pel fet que fins fa pocs anys eren zona militar. Després que els militars els abandonessin, les administracions han vetllat per conservar-los. A Girona, no han estat els militars, sinó els toros, els que durant anys han permès protegir una zona de la ciutat. Dissortadament la desaparició de la plaça de braus ha tingut un resultat nefast. Des de la Devesa fins a la frontissa del, es mantenia una línia d’espais verds amb equipaments que van des de l’Auditori, el Palau de Fires, l’Escola Oficial d’Idiomes i Escola d’Hostaleria, i que hauria pogut continuat amb la nova Audiència si no s’hagués trencat convertint l’espai de l’antiga plaça de toros en una illa amb una alta densitat de construcció. Quina llàstima! [L’Apunt · El Punt]
EL PUNT > A l’estiu del 2006 van començar els treballs d’enderroc de la plaça de braus de Girona. Actualment, quatre anys després de l’inici d’aquella actuació, el solar de més de 16.000 m2 s’ha convertit en una illa urbanitzada amb una gran densitat. Les obres, en aquest sector, ja estan molt avançades i la fisonomia que hi donava l’arena taurina només romandrà en les hemeroteques fotogràfiques.
Els pisos d’aquest sector ja estan pràcticament acabats, com ho demostra que l’Ajuntament de Girona ja ha fet els sortejos per adjudicar els vint habitatges de protecció oficial que s’hi han fet. Un avantatge que tindran els inquilins nous serà la seva proximitat amb dues zones verdes importants de la ciutat, com són la Devesa i el sector de les Hortes de, i el Parador del.
L’altra equipament important del sector és el nou hotel, NH, de quatre estrelles, que ja s’està a punt d’enllestir. De fet, si no hi ha cap contratemps, la cadena hotelera tenia la intenció que l’establiment pogués obrir les portes per les Fires. L’objectiu d’aquest hotel és donar servei a la ciutat amb una piscina al terrat de l’edifici i, sobretot, satisfer la demanda que pot generar la proximitat de les Fires de Girona. A més, es preveu que a l’hotel hi hagi un restaurant, obert a la ciutadania de Girona, i una bar i cafeteria que s’instal·laria al pati interior, que circumscriuen els edificis de pisos i del mateix hotel. Els blocs d’edificis tenen unes alçades considerables: els baixos més cinc pisos a tot el sector, seguint allò que va recollir el pla general de l’any 2002.
Les obres que estan més endarrerides de tota l’illa són les de la nova Audiència de Girona i són les últimes que s’acabaran de tot el sector. La visita d’obres de fa unes setmanes va permetre fer conèixer que tot i que els pisos de la nova Audiència de Girona ja estan definits clarament, no serà fins a final de l’any que ve quan es preveu que s’acabin els treballs. Això suposarà que fins al 2012 no entrarà en servei, i conclourà la transformació de l’espai que havia ocupat la plaça de braus. Hauran fet falta sis anys per esborrar totalment la presència de l’arena taurina de Girona, que datava de l’any 1897.
Amb la urbanització, també s’haurà permès guanyar espai gràcies a l’eixamplament de les voreres dels carrers Mossèn Joan Pons –just a davant de l’ambulatori del– i el carrer Torin, que dóna a davant del palau firal. [Dani Vilà · El Punt]