/Històries
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 04 abril de 2025 | 3a Època | Edició núm. 16.133 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Vista del pont del Dimoni rearmat des de la plataforma del Col·legi Groc (Escola de Santa Eugènia) INFOGRAFIA: RAMON RIPOLL (2014)Vista del pont del Dimoni rearmat des de la plataforma del Col·legi Groc (Escola de Santa Eugènia) INFOGRAFIA: RAMON RIPOLL (2014)
: : Històries > El Pont del Dimoni (1357-2018), protagonista: 661 anys | 14·03·2018

Les obres al pont del Dimoni començaran a finals de mes; preveuen que els treballs comencin com a molt tard el dia 27 de març

Òscar Pinilla | El Punt Avui | Edició Girona

Les obres per recuperar l’històric pont del (1357) començaran a finals del mes de març. L’Ajuntament de Girona té previst que l’empresa que s’encarrega de les obres comenci les tasques d’aquí a quinze dies. “Està previst que com a màxim el dia 27 de març es comenci a treballar”, va avançar el regidor d’Urbanisme, Joan Alcalà. En aquest sentit, afirma que abans de començar les obres l’àrea de Mobilitat i Urbanisme farà la primera reunió per coordinar les actuacions que s’hauran de fer. Alcalà adverteix que l’obra afectarà la mobilitat de vehicles a la zona, ja que “afectarà evidentment” els dos carrils de circulació. En tot cas, la previsió és que “com a molt” d’aquí a quinze dies les tasques ja estiguin en marxa.

Segons explica Alcalà, el contracte es va signar el 27 de febrer passat i a partir de llavors l’empresa té com a termini màxim un mes per començar les obres; per tant, fins al 27 de març. Està previst que els treballs durin uns nou mesos, i que per tant a finals d’any estiguin acabats. Però això tan sols és una previsió. El cost total és de 408.000 euros.

Per altra banda, l’Ajuntament va confirmar que s’ha hagut de canviar d’empresa ja que la que havia guanyat no complia les condicions necessàries. Durant el procediment de petició de documentació que es fa un cop es guanya el concurs, l’Ajuntament va comprovar que l’empresa adjudicatària no podia demostrar que pot construir aquest tipus de pont. És per això que el regidor Joan Alcalà reconeix que l’inici de les obres s’ha demorat un mes, ja que havien de començar al febrer.

Reivindicació veïnal

La reconstrucció del pont del representarà la recuperació d’un element patrimonial llargament reivindicat pels veïns de: la reconstrucció arquitectònica del pont d’època medieval que hi havia a la zona i que va ser desmuntat el 1968 –amb motiu de les obres d’obertura del passeig d’Olot–, a partir de les restes que se’n conserven (un centenar de dovelles), datades del segle XIV.

Vista del pont del Dimoni rearmat sobre el riu Güell INFOGRAFIA: RAMON RIPOLL (2014)

Vista del rearmat sobre el riu INFOGRAFIA: RAMON RIPOLL (2014)

Reconstrucció de dos arcs amb dovelles del segle XIV

El projecte inclou, segons va informar l’Ajuntament quan aquest es va aprovar, la reconstrucció dels dos arcs laterals, fets amb estreps de formigó, així com les dovelles del segle XIV i la paret de maçoneria tradicional. A més de la recuperació d’un element patrimonial, el consistori afirma que el segon objectiu del projecte és millorar la connexió de la zona per als vianants. En el projecte inicial es calculava un pressupost de poc més de mig milió d’euros i l’Ajuntament ja hi va destinar l’any passat una partida de 420.000 euros en els comptes, que se sumaven a partides anteriors que ja s’havien reservat.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ja va deixar clar al seu moment que la recuperació del pont és una vella reivindicació de les entitats i els veïns, i sobretot “és important perquè també representa la recuperació de la memòria del que havia estat el poble de de Ter i és, alhora, una connexió simbòlica amb l’orgull dels eugeniencs i les eugenienques”.

Vista des de la finestra de la cuina dels pisos Santo Domingo el Sabio, els coneguts també com dels "Salesians", amb la Catedral i Sant Feliu, al fons. Imatge captada l'any 1967, un any abans del desmuntatge del Pont del Dimoni; es veu -a l'esquerra- el Col·legi Groc, amb el seu extens pati amb frondosos arbres, i -a la dreta- es pot entreveure la casa del Dr. Masià FOTO: ARXIU DOLORS PUNSÍ

Vista des de la finestra de la cuina dels pisos Santo Domingo el Sabio, els coneguts també com dels “Salesians”, amb la Catedral i Sant Feliu, al fons. Imatge captada l’any 1967, un any abans del desmuntatge del ; es veu -a l’esquerra- el Col·legi Groc, amb el seu extens pati amb frondosos arbres, i -a la dreta- es pot entreveure la casa del Dr. Masià FOTO: ARXIU DOLORS PUNSÍ

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)