![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
EL PUNT > El resultat és un centre amb vocació innovadora que ja cerca un altre local
Les escoles de música El Tamborí i Claudefaula s’han fusionat i el resultat n’és Claudefaula. Escola de Música de, un centre que en el futur més immediat canviarà de seu, els locals de Claudefaula, per unes instal·lacions més àmplies. El nou centre enceta aquesta etapa amb vocació d’innovar i «fer música.»
El Tamborí tenia més de dues dècades de vida i la trajectòria de Claudefaula és d’onze anys. De fet, aquesta segona escola va néixer promoguda per professionals que havien format part del quadre docent de la primera. Segons explica Glòria Bonal, directora de la nova Claudefaula, aquest curs les dues escoles han començat a col·laborar gràcies a una reestructuració dins la societat d’El Tamborí. Aquesta col·laboració ha estat la via per la qual s’ha arribat a la fusió, una operació que ha facilitat el fet que el propietari dels locals on hi ha El Tamborí va comunicar als responsables de l’escola que l’havien d’abandonar perquè tenien la intenció de vendre’l. Bonal explica que, de moment, la nova escola queda instal·lada en els locals actuals de Claudefaula, però que ja han començat a buscar un altre local que els permeti créixer. La directora de Claudefaula explica que la prioritat és quedar-se al barri de, ja que l’escola també s’encarrega de fer una tasca de tipus social, mitjançant les col·laboracions amb la parròquia, a través del centre infantil i juvenil del barri.
De fet, l’operació ha estat aprofitada per fer una avaluació de la trajectòria de l’escola i per reestructurar els seus plans d’estudi, i que aquests siguin «més reglats». Tenen la voluntat de convertir-se en un centre innovador, aplicant el concepte de «fer música» des del primer dia, és a dir, que en l’ensenyament de la música, especialment pel que fa als nens i nenes, predominin els estímuls, la pràctica, és a dir, cantar o tocar, per sobre de l’aprenentatge estricte de la teoria, a la qual s’hi arriba de manera més amena a través de la pràctica.
Entre les novetats que s’engegaran el pròxim curs hi ha les assignatures de música i noves tecnologies, musicoteràpia i ensenyament per a nadons, una línia que s’està gestant, a més de la inclusió d’instruments electrònics en el funcionament habitual de les classes de l’escola.
El nou equip directiu de l’escola Claudefaula està encapçalat per Glòria Bonal i el formen la coordinadora instrumental, Lídia Millet, i el coordinador de llenguatges i cors, Quim Bonal. Tots ells també formen part del quadre docent, juntament amb Lídia Millet, Maria Dolors Torregorsa, Marta Cruz, Clara Cruz, Miranda Fonfría, Gerard Valverde, Anna Radresa, Joan Barrera, Pere Millet, Laia Casas, Aniol López, Cristina Pujol, Martí Vilà i Antonio Vegas. [El Punt]