![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
En el dossier Les fàbriques de la cultura s’expliquen les característiques de quatre fàbriques gironines convertides en equipaments culturals: la de Celrà; Can Mario de Palafrugell; la Coma Cros de Salt; i la de Ter.
El núm. 256 de la Revista de Girona està encapçalat pel dossier que porta per títol Les fàbriques de la cultura, un reportatge realitzat pel crític d’art Eudald Camps i el fotògraf Pep Iglesias, en el qual s’analitza el canvi d’ús que han experimentat algunes de les antigues fàbriques existents a les comarques gironines, que han abandonat la seva faceta industrial i s’han convertit en infraestructures culturals de gran rellevància.
En el dossier s’explica la història i s’analitzen les característiques de quatre d’aquestes fàbriques: la polivalent fàbrica de Celrà, on s’ubiquen un gran nombre d’equipaments culturals del municipi; Can Mario de Palafrugell, un espai d’art contemporani dedicat a l’escultura; la Coma-Cros de Salt, recinte versàtil que aglutina tot tipus d’iniciatives escèniques i teatrals, i la de Ter, a Girona, plantejada com un projecte de futur, encara no materialitzat, que pretén esdevenir un centre neuràlgic de la vida cultural i social gironina.
Aquest número de la Revista de Girona també inclou diferents apunts relacionats amb l’actualitat cultural i social de les comarques gironines, amb les lletres (relats a la xarxa) i amb els clàssics (Marià Vayreda), com també amb l’art i el patrimoni (el cinema; el veí de, l’eugenial Francesc Torres Monsó al segle XXI; la Fundació Mascort, o els rellotges de sol gironins).