/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 11 abril de 2025 | 3a Època | Edició núm. 16.140 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Cultura > Arquitectura i urbanisme | 06·09·2009

La «Revista de Girona» analitza les antigues fàbriques de les comarques gironines convertides en centres culturals: la Marfà i altres

El Dimoni |

En el dossier Les fàbriques de la cultura s’expliquen les característiques de quatre fàbriques gironines convertides en equipaments culturals: la de Celrà; Can Mario de Palafrugell; la Coma Cros de Salt; i la de Ter.

El núm. 256 de la Revista de Girona està encapçalat pel dossier que porta per títol Les fàbriques de la cultura, un reportatge realitzat pel crític d’art Eudald Camps i el fotògraf Pep Iglesias, en el qual s’analitza el canvi d’ús que han experimentat algunes de les antigues fàbriques existents a les comarques gironines, que han abandonat la seva faceta industrial i s’han convertit en infraestructures culturals de gran rellevància.

En el dossier s’explica la història i s’analitzen les característiques de quatre d’aquestes fàbriques: la polivalent fàbrica de Celrà, on s’ubiquen un gran nombre d’equipaments culturals del municipi; Can Mario de Palafrugell, un espai d’art contemporani dedicat a l’escultura; la Coma-Cros de Salt, recinte versàtil que aglutina tot tipus d’iniciatives escèniques i teatrals, i la de Ter, a Girona, plantejada com un projecte de futur, encara no materialitzat, que pretén esdevenir un centre neuràlgic de la vida cultural i social gironina.

Aquest número de la Revista de Girona també inclou diferents apunts relacionats amb l’actualitat cultural i social de les comarques gironines, amb les lletres (relats a la xarxa) i amb els clàssics (Marià Vayreda), com també amb l’art i el patrimoni (el cinema; el veí de, l’eugenial Francesc Torres Monsó al segle XXI; la Fundació Mascort, o els rellotges de sol gironins).

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)