![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
L’editorial Documenta Universitaria ha presentat a la seu del Col·legi de Periodistes de Girona el Manual de comunicació turística, una obra de referència per a tota la comunitat universitària alhora que una eina de gran utilitat professional per a empreses, entitats, organitzacions i organismes públics i privats que treballin en el sector turístic i en la promoció del territori.
L’obra, en què han col·laborat un total de divuit experts en les diferents temàtiques, ha estat coordinada pel periodista i geògraf gironí Jordi de San Eugenio Vela, professor de la Universitat de Girona (UdG) i veí de de Ter.
En la presentació van participar -juntament amb San Eugenio- Joaquim Maria Puigvert, vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la UdG, i Francesc Xavier Bou, director de publicacions de l’editorial Documenta Universitaria.
Igualment, a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la UdG, es va presentar el Manual a la comunitat universitària i a les institucions gironines. L’acte va comptar també amb la participació de Joan Nogué, catedràtic de Geografia Humana de la UdG i director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya i Dolors Vidal, secretària acadèmica de la Facultat de Turisme de la UdG.
El Manual de comunicació turística que -com indica San Eugenio- «neix de la necessitat d’omplir un buit bibliogràfic en relació a la comunicació del turisme», és interdisciplinar, perquè cada capítol ha estat encarregat a un expert del tema en qüestió, i ha estat formulat com un manual interuniversitari, perquè en la seva redacció han participat, entre altres, la Universitat de Girona, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Vic, la Universidad Pública de Sevilla, la Universidad de Cádiz, la Universidad de Huelva, la Universidad de Vigo i la Universidad Autónoma de Ciudad de Mèxic.
Amb pròleg de Joan Nogué, el Manual de comunicació turística organitza els seus continguts a partir de cinc àmbits temàtics principals: canvis en el turisme en els darrers 20 anys centrats en la tecnologia i la professionalització del turisme; marca i imatge com ADN del procés de comunicació en turisme; relació de casos que analitzen la comunicació del turisme a la xarxa, el turisme temàtic, la intermediació logística (operadors), las emocions en la comunicació, la seguretat, la comunicació des de l’administració pública; comunicació turística i patrimoni cultural, turisme i salut; i comunicació turística interpersonal, entre d’altres. [udg.edu]