|
El dissabte -15 de novembre- va tenir lloc la plantada de tardor a l’horta comunitària de la Mancomunitat·Can Gibert. Ens hi vam aplegar una quinzena de persones de diversos entorns. Vam conèixer l’extensió del terreny que podem treballar, uns 1.000 m2 i el que ja s’hi ha començat a plantar aquesta temporada: remolatxa, cols, bròquils, escaroles i espinacs. Després vam estar netejant i preparant la terra per plantar les llavors de faves. Vam passar una bona estona en un mati assolellat, en contacte amb la terra. Amb bona companyia i amb il·lusió per les possibilitats del projecte.
Ja començarem a fer els equips de treball per anar fent el seguiment de les tasques de l’horta comunitària. Si algú encara s’hi vol apuntar, ho pot fer a través de l’ a/e: comunicaciomancomunitat@gmail.com o amb un missatge al mòbil 650 947 803.
La Mancomunitat de de Ter, disposa d’una horta social cedida per l’Ajuntament de Girona de 1.000 m2, a les Hortes de. Es gestiona a partir de diverses entitats de (Xarxa Cooperativa, Escudella Solidària i Associació de Veïns) L’objectiu és realitzar una activitat d’horta a partir de la que diverses famílies, cooperant entre elles i amb el suport de veïns del barri, puguin fer front a una part de les seves necessitats bàsiques, obtenint alguns dels productes de l’horta que han contribuït a fer créixer.
Aquest setembre va fer un any de la signatura del conveni de cessió de l’hort. Ha estat tota una temporada per posar a punt la terra, adequar l’espai i fer les proves dels diversos cultius que s’hi poden dur a terme. És un terreny gran amb moltes possibilitats però al començament la terra estava molt compactada amb moltes pedres de riu i restes d’una deixalleria metàl·lica.
Tot això s’ha anat adequant i alhora parcel·lant per anar-hi disposant els diversos cultius. Aquesta temporada s’hi han plantat enciams, bledes, faves, pèsols, espinacs, bròquils, cols i coliflors a la tardor. I més a la primavera-estiu s’hi han fet pastanagues, cebes, carbassons, carbasses, mongetes, pebrots, albergínies i tomàquets, amb resultats diversos però engrescadors.
També s’han fet corriols de pas i rengles de reg per facilitar l’accés de l’aigua. Alhora s’ha provat el sistema de “mulching” amb palla per guardar la humitat i optimitzar més el manteniment de l’horta. Amb diners del projecte integral dels pressupostos participats de barri s’ha comprat un motocultor, una desbrossadora i el planter que s’ha anat usant. Pesem que ara l’hort està fressat, a punt per iniciar una nova temporada i per a que el gaudeixi molta més gent del barri.