/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 04 abril de 2025 | 3a Època | Edició núm. 16.133 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

«Anarquitectures» de Pep Admetlla«Anarquitectures» de Pep Admetlla
: : Cultura > Arquitectura i urbanisme | 07·10·2010

«Ensenyar arquitectura / Aprendre arquitectura», projecte educatiu de Pep Admetlla i Dolors Guix

Vanessa Masip |

El passat dijous -7 d’oct.-, la sala de conferències Rafael Masó de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va acollir la presentació del llibre Ensenyar arquitectura / Aprendre arquitectura que intenta reflectir l’experiència dels infants i dels mestres que han participat en el projecte educatiu del mateix nom coordinat per la Demarcació de Girona, amb el suport del Departament d’Arquitectura i Paisatge de la Generalitat de Catalunya.

La presentació va anir a càrrec de Pere Solà, director General d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya; de Josep Xirgu, inspector en cap dels Serveis Territorials d’Educació a Girona; del president de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Frederic Cabré; així com dels coordinadors del projecte, la mestra i pedagoga Dolors Guix i l’artista Pep Admetlla.

El COAC, a través del Servei Educatiu d’Arquitectura (SEA), va portar a terme en el decurs de 2003 un projecte de sensibilització sobre l’arquitectura a les escoles de primària d’arreu del nostre país que va culminar amb l’edició d’un CD‐ROM pedagògic anomenat Tangram Ville, participant amb ell en el projecte Architecture Education & New Technologyes, dins el marc europeu Cultures2000.

Vists els resultats que es van obtenir, i amb la perspectiva necessària, la Demarcació de Girona del COAC va decidir endegar el curs passat un nou projecte pedagògic, sota el nom Ensenyar arquitectura / Aprendre arquitectura ideat i coordinat per la pedagoga i mestra Dolors Guix i per l’artista eugenial Pep Admetlla, amb la voluntat de que l’arquitectura esdevingui part del coneixement a impartir en els projectes educatius dels centres de primària, de la mateixa manera que ja ho és en les realitats diàries dels alumnes i mestres.

El projecte té dos objectius bàsics: fomentar l’interès i motivar la capacitat crítica dels nens per l’arquitectura, i experimentar amb un element tan clau i abstracte com és l’espai. Per aconseguir‐ho, i essent conscients que a les escoles se’ls hi demana molt i els mestres estan sobresaturats, el projecte es va integrar amb el currículum i cada escola el pot adaptar a la seva pràctica educativa. Així, els nens treballen conceptes com l’espai, l’arquitectura… mentre estudiaven la mesura, els arbres del pati o la sonoritat de l’aula de música, mitjançant el mètode científic: hipòtesis, treball de camp, observació, experimentació, recollida de dades… i conclusions. Tot el que el nen viu i es fa seu, n’és el protagonista i per tant aprèn a conèixer‐ho, a respectar‐ho i estimar‐ho.

Vanessa Masip, del Departament de Comunicació ‐ Demarcació de Girona del COAC

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)