![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
EL PUNT > L’informe es farà arribar a Educació, i demana també dos educadors per classe. Un estudi del Consell Escolar Municipal (CEM) de Girona demana rebaixar la ràtio d’alumnes a 15 per aula a les escoles de la ciutat amb un major índex d’immigrats, com és el cas dels centres de i. És una de les peticions que l’informe de la comissió de relacions Educació Ciutat fa per millorar la integració dels alumnes immigrats. L’estudi, que es traslladarà al Departament d’Educació, també demana la incorporació de dos educadors per aula.
El Consell Escolar Municipal (CEM) de Girona considera prioritari prendre mesures que afavoreixin el bon desenvolupament dels centres que tenen un alt índex de percentatge d’alumnes immigrats.
Una de les propostes és rebaixar el nombre d’alumnes a 15 per aula -la normativa vigent estableix grups de fins a 25- per afavorir la integració d’aquests alumnes. L’informe, presentat la setmana passada en l’últim ple del CEM, reconeix que l’índex d’immigració del 80% al col·legi Groc i els percentatges d’immigració de les escoles Montfalgars, Mare de Déu del Mont i Dalmau Carles que oscil·len entre el 30 i el 50%, han convertit aquests col·legis «en petites colònies de persones procedents d’altres països».
Aquesta situació «no ajuda que l’estigmatisme negatiu que cau sobre aquests col·lectius canviï, i que els prejudicis vagin desapareixent». Des del Consell Escolar s’ha comprovat que la situació d’aquests centres educatius està provocant que moltes famílies optin per escoles més llunyanes i que molt pocs es preinscriguin en aquests centres.
La reducció d’alumnes és només una de les propostes per revertir la situació i es reclama també la incorporació de dos educadors per aula i incrementar les dotacions de recursos humans i materials, així com incrementar el suport de les AMPA de la zona. Per evitar l’augment dels guetos, l’informe assenyala la possibilitat que les escoles de i optin per iniciar un projecte d’innovació amb escolarització vinculada a àrees com ara la música, la llengua i l’esport. [El Punt]