![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
DIARI DE GIRONA > El CEIP de Girona representarà els escolars gironins al Parlament de Catalunya durant els actes de celebració del 10è aniversari del projecte educatiu d’Aldees Infantils SOS, que es faran el proper 13 de juny. L’alumna Nury Sánchez Ramos serà la portaveu dels 11.500 escolars gironins que han participat en aquest projecte, que cada any es clou amb una sessió al Parlament.
La nominació del CEIP es va donar a conèixer ahir -30 de maig- en un acte al saló de sessions de la Diputació de Girona amb la presència del seu president, Enric Vilert, i el vicepresident d’Aldees Infantils SOS, Joan Pinilla. En l’acte, Nury Sánchez va llegir el text que portarà al Parlament i que exalça el multiculturalisme que es viu al seu centre educatiu.
El projecte educatiu d’Aldees Infantils SOS va dirigit a alumnes de primària i proposa als infants de reflexionar sobre ells mateixos i l’entorn en el que es mouen a través d’uns valors. Enguany, els valors treballats han estat la generositat, l’empatia i la solidaritat.
L’acte, que es farà al Parlament i que serà retransmès per televisió, consisteix en la celebració d’un ple extraordinari on els nens i nenes de les cinc escoles catalanes escollides fan de diputats. [Diari de Girona]
EL PUNT > L’alumna Nury Sánchez, del CEIP, serà la representant de les escoles de la demarcació al Parlament de Catalunya en el 10è aniversari del projecte educatiu d’Aldees Infantils SOS. Sánchez serà la veu d’11.500 escolars de les comarques gironines, en un acte que es farà el 13 de juny i que tindrà quatre representants més: de Barcelona ciutat i de les demarcacions de Barcelona, Lleida i Tarragona (més de 90.000). Sánchez, que té dotze anys, ha estat l’escollida de la classe de 6è i ahir -30 de maig- va llegir la carta a la Diputació de Girona, durant la presentació del projecte, amb el president, Enric Vilert, i representants d’aquesta ONG.
«Primer de tot ens agradaria fer-vos saber com n’estem de contents de la nostra escola […] perquè és com una macedònia», va començar dient Nury Sánchez, amb un català perfecte, tot i que només fa poc més d’un any i mig que resideix a Salt. Sánchez va assistir a la presentació acompanyada de la seva professora, Cristina Ferran, i una amiga, Diana Alejandra.
Vilert va destacar les ganes de la Diputació de participar en un projecte que afecta el col·lectiu, «perquè seran els homes i les dones del futur», i va concloure que la immigració «no ha de ser un problema sinó una oportunitat». [El Punt]