/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 04 abril de 2025 | 3a Època | Edició núm. 16.133 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

«La frontissa, un espai llindar»Aquesta és la frase i la imatge del procés participatiu per a la definició de la urbanització de la frontissa de Santa Eugènia, impulsat per l'Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes de l'Ajuntament de Girona en el marc del Pla de barris i vilesIL·LUSTRACIÓ: EQUIP TÈCNIC DIRECTOR DEL PROCÉS PARTICIPATIU [Itziar González Virós, Nacho Canela i Anna Santolaria]«La frontissa, un espai llindar»Aquesta és la frase i la imatge del procés participatiu per a la definició de la urbanització de la frontissa de Santa Eugènia, impulsat per l'Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes de l'Ajuntament de Girona en el marc del Pla de barris i vilesIL·LUSTRACIÓ: EQUIP TÈCNIC DIRECTOR DEL PROCÉS PARTICIPATIU [Itziar González Virós, Nacho Canela i Anna Santolaria]
: : Actualitat > 2006 :: Retalls de premsa | 05·12·2006

Descarten totes les propostes del vial de la
frontissa sorgides en el procés participatiu

Tapi Carreras |

DIARI DE GIRONA > Els tècnics municipals van desestimar ahir les tres propostes presentades pels representants veïnals de la zona de la frontissa de de Girona respecte al futur vial que ha de connectar la rotonda del passeig d’Olot (al Mas Masó i que delimita amb el terme municipal de Salt) amb l’entrada a les Hortes de. Els representants veïnals formen part d’una comissió mixta creada recentment per fer el seguiment de l’anàlisi de la viabilitat tècnica de les propostes sorgides del procés participatiu.

Les tres propostes havien sorgit d’un llarg procés participatiu en què hi havien participat diferents entitats, col·lectius i veïns i que havia impulsat el propi Ajuntament de Girona. Les sessions i trobades de debat es feien al Centre cívic de. El procés va culminar el 5 d’octubre. Aquell dia es va definir conjuntament entre tots els assistents quines serien les tres propostes que finalment es traslladarien als serveis tècnics municipals de l’Ajuntament per determinar-ne la seva viabilitat tècnica. Cap d’aquestes tres però, és la que ahir van acabar proposant els tècnics als mateixos veïns.

Una «estafa» de procés

La comissió mixta, formada per representants veïnals i tècnics municipals, va començar precisament ahir a debatre el futur de la frontissa en base a tres propostes concretes. La trobada es va fer a la sala de Juntes de l’Ajuntament de Girona. Alguns veïns, en van sortir decebuts i pràcticament van titllar tot el procés previ «d’estafa». Segons, l’Ajuntament, tampoc era obligatori aquest procés participatiu.

La primera opció preveia la creació de nou viari lateral arraconat de dos carrils (un per sentit) i dos carrils més de serveis. El vial quedaria arraconat per la banda de Salt de la frontissa i aconsegint així que els espais lliures restants tinguin dimensions més folgades que permetrien una major continuïtat de l’arbrat i facilitarien l’emplaçament dels equipaments en espais més amplis. De la mateixa manera, aquesta situació permetria ampliar les actuals voreres i crear els carrils de serveis necessaris.

La segona proposta consistiria en crear un viari lateral arraconat amb carril de sentit únic també a la banda de Salt. Això, siginficaria aprofitar, en gran mesura, els vials existents i només caldria un tram que permetria enllaçar-los per donar continuïtat al viari. Pel que fa a la resta d’espais lliures, serien molt semblants a la mateixa proposta esmentada anteriorment.

La tercera proposta rebutjava el vial i apostava per l’aprofitament del conjunt de la xarxa viària existent. Aquesta opció demana la millora de la mobilitat del barri mitjançant l’augment de transport públic.

No obstant, els tècnics van informar ahir que la millor opció seria una altra: fer passar el vial per la banda de Girona de la frontissa. D’aquesta manera, es podria tancar el carrer Maçana per dotar-lo del desitjat tractament comercial i permetria unes entrades i sortides més adients per al futur aparcament soterrat. Està previst que la comissió mixta es reunieixi periòdicament per acabar de definir el vial i els usos de tota la frontissa. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)