|
El passat divendres 21 d’abril, els alumnes de 3r d’ESO vàrem visitar el Museu del Cinema de Girona, per descobrir més sobre aquest món que tantes persones ha hipnotitzat.
Vam aprendre coses curioses, com l’efecte que fa el reflex de la llum sobre el paper vegetal. Les primeres màquines (o caixes negres), amb dibuixos a dintre, produïen l’efecte, al girar, que els dibuixos cobraven vida; una de les que hi havia al museu representava una parella ballant. Per poder ensenyar aquest invent a la gent, hi havia una persona que s’encarregava d’anar per les ciutats amb la seva caixa, i hi ficava una espelma a l’interior per poder reflectir les imatges. Les primeres càmeres només podien (generalment), gravar una durada d’un minut, degut a la longitud de la cinta.
També varen anar explicant l’evolució de les càmeres i la manera de dirigir. La primera foto (mai trobada) va tardar entre sis i vuit hores en fer-se; si et movies no sorties a la foto, quedava tot borrós. A les primeres pel·lícules, es pot apreciar la càmera estàtica, gairebé sempre des del mateix angle; els actors de la pel·lícula no eren professionals, sinó persones corrents, que feien més coreografies que actuacions.