![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Després de la denúncia d’El i de la resposta del Regidor de Medi Ambient, l’empresa constructora, com si sentís ploure.
UNESCO: 2003
Any Internacional de l’Aigua dolça
www.wateryear2003.org
Pels volts de les 3 de la tarda havia deixat de rajar aigua per un tub al c. Cerverí – Güell. Dijous, Sant Tornem-hi, tot el dia: torna a rajar. Igual de matussera que va ser l’actuació de l’empresa constructora en desviar milers de litres d’aigua i durant més d’un any directament al clavegueram… igual de destralera és la solució provisional que s’ha aplicat.
1. Paret de formigó (o mur de contenció per a la veta d’aigua) a l’altura del pàrquing més soterrat dels dos previstos per tal que l’aigua deixi de vessar a l’interior dels baixos de l’edifici i, sàvia com és, miri de trobar el seu curs natural [suposa El]. Sort!
2. Forat a la superfície d’aquesta planta de pàrquing, a la cantonada c. Cerverí – Güell, on es submergeix una bomba extractora d’aigua, per bombejar la quantitat de líquid element que es filtra per la paret-mur, a poc a poc però constantment.
3. Mànega de color groc que connecta la bomba amb la vella instal·lació continuant abocant l’aigua cristal·lina al clavegueram a la vista de tothom, en el moment que es consideri oportú (mig pam d’aigua al terra de tota la superfície del pàrquing?).
4. Cap connexió específica que hagi previst que aquesta aigua (la meitat de la l’abundant quantitat que es vessava fins a les 3 de la tarda d’aquell dimecres!) es connecti a «la xarxa separativa, de manera que l’aigua extreta de les capes freàtiques no es perdés a través de l’imbornal cap al sistema de sanejament i cap a la depuradora, sinó que fos reaprofitada de forma directa cap a les capes freàtiques i cap als nostres sistemes fluvials».