/Actualitat
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
divendres, 04 abril de 2025 | 3a Època | Edició núm. 16.133 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Actualitat > 2008 :: Retalls de premsa | 02·11·2008

Can Gibert del Pla i Taialà són els barris de Girona que tenen més dèficit de pàrquings

Dani Vilà |

EL PUNT > Al sector de la Devesa, tres de cada quatre vehicles que hi estacionen són de fora de la capital gironina. Els barris de-Can Gibert del Pla i els de Taialà i Germans Sàbats són els sectors de la ciutat de Girona que presenten més dèficit d’aparcaments respecte de la demanda dels veïns de la zona. Així ho conclou un estudi de l’Ajuntament de Girona que ha analitzat barri per barri quina és la demanda d’aparcament dels diversos sectors per analitzar on convindria aplicar les zones de pàrquing amb prioritat per als veïns. Altres sectors com ara Sant Daniel, la Font de la Pólvora, Vila-roja o Vista Alegre presenten dèficit de places d’aparcament. Pel que fa a la gent de fora de Girona, tenen tendència a buscar pàrquing a la zona de la Devesa, on més del 70% de vehicles que hi aparquen són de fora de la ciutat; però a Vista Alegre el percentatge també supera el 60%.

El minuciós informe de l’Ajuntament de Girona sobre les places d’aparcament a la ciutat posa en relleu la manca real de places al sector de Germans Sàbat i alguns carrers de Taialà. L’estudi de matrícules en diverses hores del dia durant diverses èpoques ha permès comprovar que la majoria de vehicles aparcats al sector són de veïns del barri. El dèficit en aquest sector ve produït per la manca d’aparcaments privats que hi ha en aquesta zona. Una situació semblant es troba als barri de la Font de la Pólvora, Can Gibert del Pla i, on la majoria de veïns no disposen de plaça privada en l’edifici on resideixen i han d’estacionar el vehicle al carrer.

No en va, el pla de mandat de l’equip de govern ja preveu en aquests sectors aparcaments subterranis a la plaça de del Pla o el nou aparcament que s’ha projectat a la frontissa de, una actuació que corregiria en part aquest dèficit. A la zona de del Pla i, el problema d’aparcament s’agreuja en les zones més properes a la piscina municipal, el CAP i el pavelló d’esports, on a més dels vehicles dels veïns s’hi troben amb facilitat cotxes de ciutadans d’altres punts de la ciutat que es desplacen al barri per utilitzar aquestes instal·lacions municipals.

Excedent pel pagament

Barris com l’Eixample o el Mercadal tenen un important excedent de places d’aparcament, ja que l’informe comptabilitza també les places dels pàrquings de pagament. Per tant, això explica l’excedent teòric amb la dificultat que té qualsevol ciutadà per aparcar en aquests sectors si ho vol fer en places gratuïtes. Des de l’àrea de mobilitat de l’Ajuntament s’insisteix que els ciutadans han de canviar els seus hàbits i començar a fer un ús real del transport públic que té la ciutat, així com per les persones que vénen a treballar des de l’àrea metropolitana.

On no hi ha problemes d’aparcament és a zones com l’Avellaneda, Palau, Fontajau, Montilivi o Mas Xirgu, on la majoria d’habitatges tenen aparcaments propis per als residents i on no hi ha un teixit comercial que suposi problemes per aparcar a la via pública.

L’efecte del TAV

També cal veure com afecten les obres del TAV els hàbits d’aparcament dels ciutadans, sobretot a. Els veïns asseguren que les obres han agreujat el problemes d’aparcament del sector i demanen mesures que ho corregeixin, ja que s’ha detectat que alguns conductors aparquen al barri, malgrat anar al centre.

El cas de Sant Ponç

Segons l’estudi, el barri de Sant Ponç té un excedent de 834 places que no s’adiu amb la realitat. La presència de l’hospital Josep Trueta desvirtua aquesta anàlisi, ja que els veïns fa anys que es queixen dels greus problemes que tenen per aparcar en tot el sector i demanen mesures per resoldre la complexa situació.

Devesa i Vista Alegre, per als de fora

Una de les dades interessants de l’estudi és veure quins són els llocs preferits per la gent de fora de Girona que treballa a la ciutat per estacionar el vehicle durant la jornada laboral. El contrast de vehicles que paguen impost a Girona ha permès comprovar com la majoria de gent de fora de la ciutat té com a destinació els aparcaments de la zona de la Devesa. L’informe certifica que gairebé tres de cada quatre vehicles estacionats en aquests aparcaments són de fora de la ciutat, segurament de treballadors de tot el sector més cèntric de Girona. Per l’altre extrem de la ciutat, la zona del carrer del Carme i Vista Alegre també s’ha detectat una gran presència de vehicles de fora de la ciutat. El sector del també és un dels espais de fora de la capital busquen aparcar-hi. En aquesta zona el percentatge de cotxes de fora del barri i la ciutat se situa entre el 55% i el 57%, segons si es tracta del matí o la tarda.

Són uns índexs que difereixen molt d’altres barris com ara el de, on l’estudi certifica que la majoria d’aparcaments del carrer estan ocupats per vehicles de veïns del barri, en un 63% dels casos. En tots els casos que s’han analitzat, ja s’ha tingut en compte que entre un 15% i un 20% dels vehicles són de ciutadans que resideixen de manera permanent a Girona, però que no paguen els tributs per aquests cotxes a la ciutat. [El Punt]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)