![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
La Brigada activista del Salabret + No más colillas en el suelo, representats per Joan Olivet i Maria Rosa Ribera, van entrat el passat 14 de desembre al registre de l’Ajuntament de Girona 175 firmes més mitjançant la plataforma change.org, amb el suport del periòdic-e, defensant s’ampliïn els espais de neteja dels 4 rius, 1 sèquia i 1 rec.
Varem començar la campanya ara fa un any i el passat mes de maig varem entrar 539 firmes i en total s’han entrat al registre municipal 714 firmes. La campanya de signatures a change.org segueix vigent, fins que es notin millores en els rius…
Recordeu, els rius ben nets, són vida!
Signeu fent clic aquí > https://www.change.org
Diu Joan Olivet: “Ja he entregat les 539 firmes de la petició de neteja dels 4 rius de Girona i 1 sèquia. Signatures fetes a través de change.org. Gràcies a tots els que heu firmat i col·laborat, en especial el periòdic-e de Santa Eugènia de Ter eldimoni.com. Ara a esperar els resultats” FOTO: SALABRET
La Brigada del Salabret, de Joan Olivet, ha recollit -fins maig de 2017- 539 firmes a través de change.org sota el títol Que s’ampliïn els espais de neteja dels 4 rius de Girona, 1 sèquia i 1 rec. Concretament, la campanya, que s’ha promogut a través d’eldimoni.com i de les xarxes socials està oberta des del passat mes de desembre.
Joan Olivet, ha entregat un document a l’Ajuntament de Girona amb les firmes recollides a través de la plataforma change.org, en que demana que s’ampliï la neteja dels 4 rius de la capital gironina, ja que considera que només es manté net el tram del riu Onyar que passa pel centre de la ciutat. El veí fa anys que recull periòdicament deixalles com ara ampolles, llaunes, fustes, plàstics i altres elements que suren al riu Ter, a l’Onyar… i ho va documentant tot amb fotografies. Ho fa amb un salabret.
Signeu perquè el, el Galligants, l’Onyar i el Ter, la riera de Marrocs i el rec es mantinguin nets de deixalles. L’Ajuntament de Girona ha estat notificat diverses vegades de l’acumulació de brossa en certs punts de l’àrea metropolitana. Cal una ampliació dels espais de sanejament a la ciutat de Girona.
Actualment el calendari municipal d’actuacions de neteja dels rius només té en compte el pas pel centre de la ciutat de Girona, i és insuficient, ja que la majoria de residus s’acumulen, portats pel corrent, en diferents llocs fora del nucli urbà. Per exemple, el darrer tram del quan s’uneix al Ter; igualment, sota el pont de Pedret on són perfectament visibles, llaunes, envasos i altres elements; o en una zona problemàtica com és l’històric molí de l’Aurora, que per la seva situació, acumula, malauradament, molta brossa; o també el tram de l’Onyar quan passa pel barri de Mas Ramada; i al pont de la Barca, on els plàstics es concentren temporalment fins que són arrossegats riu avall.
Signeu també perquè aquesta és una qüestió molt preocupant que afecta totes les poblacions, la Comunitat Europea (CE) dedica l’última setmana de novembre a conscienciar sobre als residus. Molts acaben al mar, en el nostre cas al Mediterrani, a través de la Gola del Ter amb l’efecte riuada. A la costa mediterrània hi ha al voltant de 1.500 tones de residus esmicolats que suposen una greu amenaça per a les espècies marines, la salut i l’economia.
I perquè, sobretot, els rius ben nets, són vida!
Signeu fent clic aquí > https://www.change.org
Hola, des del sud de Cat (www.gepec.cat) i bona sort amb la campanya, recolzeu i coordineu-vos amb http://www.naturalistesgirona.org que si poden, segur que recolzen. Si és com nosaltres estaran col·lapsats per mil fronts. Paciència.
Rius nets, ara i sempre!
Joan, ara sí que els rius van plens i bruts
Hi ha municipis que per netejar els rius esperen que vingui una riuada. Amb la riuada queden ben nets. La brutícia es desplaça al mar.
Perquè els altres han de netejar