/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 10 abril de 2025 | 3a Època | Edició núm. 16.139 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Paulo Freire > Retalls de premsa | 25·03·2008

Abaixaran la ràtio d’alumnes a 3 escoles de Sta. Eugènia i St. Narcís per potenciar-ne la demanda

ACN/DdeG |

ACN/DDEG > L’Ajuntament de Girona i el Departament d’Ensenyament han decidit abaixar la ràtio d’alumnes per classe a tres escoles de primària de la ciutat de 25 a 23 nens per aula. Es tracta de l’escola Josep Dalmau Carles, al barri de del Pla, l’escola Mare de Déu del Món, a, i l’escola de [el col·legi Groc].

L’objectiu d’aquesta iniciativa és, segons ha explicat -25 de març- l’alcaldessa, Anna Pagans, potenciar aquests centres perquè tinguin una major demanda ja que són escoles amb elevats percentatges d’alumnat immigrat i no s’omplen en els processos de preinscripció escolar.

Aquest mateix dimarts s’obre el termini per preinscriure alumnes d’Educació Infantil, Primària i Secundària a centres públics i concertats de la ciutat i la presentació de sol·licituds està oberta fins al proper 4 d’abril. Les llistes d’admesos a cada centre es farà pública el dia 26 de maig.

L’Ajuntament de Girona està buscant fórmules per impedir que hi hagi centres escolars que tinguin elevats percentatges d’alumnes d’origen immigrant a les seves aules i que això es converteixi en un fre perquè les famílies d’origen autòcton hi duguin els fills. Per això, s’ha plantejat pel pròxim curs abaixar la ràtio a tres de les escoles situades als barris amb més immigració de la ciutat.

Amb vistes al curs 2009-10, el consistori també prepara un pla pilot per als cursos d’educació infantil de l’escola de per dotar-la d’alguna singularitat que la converteixi en un reclam i que les famílies del barri hi vulguin dur els fills. Pagans ha posat l’exemple d’altres ciutats on la música o la informàtica s’han convertit en protagonistes dins el pla d’estudis o de la metodologia per ensenyar. «Es tracta de fer una programació atractiva per aquests centres per fer augmentar la seva demanda en el procés de preinscripció», ha detallat la regidora d’Educació, Núria Terés.

Segons ha explicat, els criteris d’escolarització que segueix el consistori tenen la voluntat que les escoles siguin «el màxim d’equilibrades possible» i que els alumnes d’origen estranger no es concentrin als mateixos centres. Aquest curs 2007-08, han arribat a la ciutat 780 alumnes quan el curs ja estava iniciat, el 60% dels quals són procedents d’altres països. Durant el curs passat, el nombre d’alumnes que van arribar a mig curs va ser de 868.

Procés de preinscripcions

Aquest dimarts -25 de març- ha començat el procés perquè les famílies preinscriguin els nens que han de començar a fer P-3, els que salten a primària i els què accedeixen a l’institut. En molts casos, els majors problemes en donen per escollir l’escola dels més petits. Per això, l’Ajuntament té a disposició de les famílies l’Oficina municipal d’escolarització, situada a la Devesa, que assessora i informa a les famílies sobre quines són les escoles que poden demanar i quins criteris els poden fer guanyar punts a l’hora de les adjudicacions de centre.

El criteri que continua tenint més pes és el de la proximitat del domicili amb l’escola i si hi ha germans que ja estudien al centre, però també es té en compte si els pares treballen a prop de l’escola o si l’alumne o algun membre de la seva família té alguna mena de discapacitat. Terés ha recordat que l’ajuntament ha aprovat que el transport públic per a menors de 12 anys és gratuït i que, per tant, això pot afavorir la mobilitat per la ciutat i els nens poden anar a altres escoles que no estan a la seva zona.

Per informar les famílies sobre les possibilitats que tenen i els centres que es troben dins de cada zona, el consistori ha fer arribar a les llars amb fills que han de començar el curs vinent P-3 un llibre on apareix informació de cada centre. En total, se n’han enviat 1.152.

A nivell d’informació d’educació secundària, l’alcaldessa ha explicat que els instituts de la zona sud de la ciutat es veuran més alliberat el curs vinent perquè ja començarà a funcionar, tot i que en aulari provisional, el nou IES Vilablareix. Aquest nou centre permetrà que alumnes de Fornells, Aiguaviva i Vilablareix -que fins ara anaven a l’institut a Girona- tinguin un institut propi fora de la ciutat.

Tot i aquesta millora, Pagans ha reconegut que els instituts de la zona sud «estan molt plens» i que cal un nou centre. L’alcaldessa confia que amb les Àrees Residencials Estratègiques que han presentat a la Generalitat puguin per reconvertir sòl industrial en sòl urbà puguin obtenir nous espais per planificar un institut més. [Diari de Girona]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)