![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
El director de l’Institut, Francesc Martí, amb Marta Madrenas, l’alcaldessa de Girona
El dijous -22 de juny-, al vespre, es va celebrar en el Centre cívic de l’acte de graduació dels alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de l’Institut de. Una nit per celebrar el final d’una etapa i començar a pensar en la següent.
L’acte va ser presentat per Alícia Muñoz Quiñones i Éric Cano Maeso, dos alumnes de l’Institut, que van donar la benvinguda als assistents. El primer que va parlar va ser el director de l’Institut, Francesc Martí, que va començar l’acte amb un petit discurs previ al de Marta Madrenas, l’alcaldessa de Girona, qui va animar els recents graduats a lluitar pels seus somnis.
Tot seguit, el director va explicar un cas d’èxit de col·laboració entre els diferents cicles formatius del centre i l’Aula oberta: el projecte Caravana saludable, una caravana restaurada i preparada per aquest projecte, on col·laboren els diferents Cicles Formatius de l’INS, cada un des del seu àmbit. [> La Caravana saludable de l’INS rep una beca Casademont]
David García, DE de Ter a l’Antàrtida FOTO JOEL MEDIR i HEREU
Després va arribar el torn d’un dels exalumnes de l’Institut que més ha triomfat en la seva professió i que és dels més coneguts en la seva especialitat: David García Fernández, cap d’obra de l’empresa Arcadi Pla SL. Va estructurar el seu discurs amb dues parts: la primera va ser recordar com va començar tot, els seus primers anys a l’Escola Montfalgars i com després va anar a l’Institut de. Aquí va recordar com el van ajudar els consells del seu recordat professor Jordi Vilamitjana. Un discurs, on va animar els alumnes a arriscar-se en el futur, però també a no deixar-se enlluernar pels noms de les empreses. La segona de caràcter més tècnic, on va detallar com van fer possible el gran projecte pel qual és conegut: cap d’obra a l’Antàrtida -havien de construir les instal·lacions de la base científica Juan Carlos I- i també de tots els sacrificis que li va comportar aquesta feina i com, a banda de cap d’obra, va haver d’exercir de psicòleg amb el seu grup de treball al llarg de les dues ocasions, de quatre mesos i mig cada vegada, en que va estar a Antàrtida… i sense veure la família.
Canta Gabriela Gómez FOTO: JMH
Després dels parlaments, tocava relaxar-se amb les cançons que interpretaria l’estudiant del centre, Gabriela Gómez. Especialment, la seva segona interpretació seria seguida amb aplaudiments, Color Esperanza del cantant argentí Diego Torres. Amb una lletra molt adequada: “Saber que se puede, querer que se pueda / Quitarse los miedos sacarlos afuera/ Pintarse la cara color esperanza / Entrar al futuro con el corazon / Es mejor perderse que nunca embarcar / Mejor tentarse a dejar de intentar / Aunque ya ves que no es tan facil empezar”. No cal afegir-hi res més…
L’acte va ser presentat per Alícia Muñoz i Éric Cano FOTO: JMH
Finalment va arribar el moment més esperat: el repartiment de les orles. Tots els cursos de Batxillerat i Cicles Formatius van anar a recollir-les acompanyats de les autoritats presents a l’acte, com ara Narcís Sastre, corregidor de·Can Gibert; Josep Pere Polanco, responsable dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Girona; i també Jordi Vilarrubí, exdirector del centre i actualment responsable de la Subdirecció General de la Funció Directiva de Centres Docents.
No tots els alumnes hi varen poder ser presents, en faltaven alguns de Cicles Formatius. Però, era per un bon motiu: en aquelles hores del vespre encara estaven treballant.
Dues cançons interpretades pels alumnes de l’extraescolar de guitarra, Alba Ortega, Laura Díaz i Roser Toneu, acompanyades del seu professor Lluís Figueras van tancar l’acte… Finalment, la gent ja tenia gana i el piscolabis esperava a la sortida del teatre…
Els alumnes de l’extraescolar de guitarra, Alba Ortega, Laura Díaz i Roser Toneu, acompanyades del seu professor Lluís Figueras FOTO: JOEL MEDIR