![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Una imatge del viu debat FOTO: ELS MIL I PICO
El passat dia 28 de febrer, uns quants alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut vàrem acudir a la fase local de la II Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat a la UdG, duta a terme per la Xarxa Vives d’Universitats a la Facultat de Lletres situada a la plaça de Sant Domènec, al Barri Vell de Girona.
Set equips de quatre instituts diferents vàrem enfrontar-nos en debats de 30 minuts argumentant a favor o en contra, per sorteig, sobre la següent pregunta: Els diners fan la felicitat? Cada equip va dur a terme dos debats, en els quals un jurat especialitzat puntuava cada equip per la seva posada en escena, una bona argumentació de la postura defensada, cohesió d’equip, cerca d’informació fiable i contrastada, respecte per l’altre rival, etc., amb un màxim de 5 punts per cada debat. Llavors les puntuacions eren sumades i l’equip amb més puntuació global passava a la Fase Final, que se celebra el 27 de març a la seu de la UOC a Salt.
Els guanyadors foren els components de l’equip de l’IES Ramon Muntaner de Figueres, amb una nota total de 7,9. L’equip del nostre Institut, format per Clara Ochoa, Antonia Bianca, Neus Ortega, Ossiris Carias i Mahdi ElBehdidi va quedar en 2n posició, amb una nota total de 7,39; l’altre equip, també del nostre Institut, format per David Tallón, Cintia Rodríguez, Sandra de Marco, Oussama Benhachem i Amin Sialla, va quedar en 3a posició, amb una puntuació final de 7,01: uns resultats molt bons tenint en compte que és el primer any que es duu a terme aquesta activitat a l’Institut i que majoritàriament no teníem cap experiència en fer debats. Per a nosaltres, ha estat una experiència realment divertida i entretinguda. Tot i que els nervis ens han traït al principi, poc a poc ens hem deixat anar, sentint-nos més còmodes per gaudir fent i veient els debats. Per això voldria encoratjar tots els alumnes d’altres cursos, amb especial èmfasi els de la ESO, que s’animessin a fer projectes com aquest, perquè proporcionen una vivència enriquidora.
La professora que va coordinar aquesta activitat amb els alumnes és Anna Sarsanedas.
la noia que surt en aquella foto és una noia ben maca, em casaré amb ella