![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
El passat divendres 20 de maig es va fallar la 13a edició del Premi Poincaré al millor treball de recerca en Matemàtiques, organitzat per la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME), de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
El Premi Poincaré és una iniciativa de la FME engegada l’any 2003 en motiu de la celebració de l’any Poincaré, atès que aquell any es celebrava el 150è aniversari del naixement del matemàtic francès Jules Henri Poincaré. L’objectiu del concurs és el de fomentar l’interès dels estudiants de batxillerat per les Matemàtiques i l’Estadística i consisteix en el reconeixement (amb el premi corresponent!) del millor treball de recerca sobre un tema matemàtic o estadístic.
A l’edició d’aquest any es van acceptar una vuitantena de treballs dels quals se’n van seleccionar 14 per a la gran final. El jurat d’aquesta edició estava format pels professors universitaris Jaume Franch (que, a més, és el degà de la Facultat de Matemàtiques de la UPC) i Jaume Soler, i també pels catedràtics d’intitut Dolors Ametller i Carles Romero.
Dels 14 treballs que van passar a la final, el jurat va decidir premiar 9 treballs entre els quals es trobaven els dels nostres dos alumnes: El Mahdi Beddidi, amb El joc dels 4 nombres; i Liqun Chen, amb el treball Fraccions contínues i equació de pell. Els nostres alumnes varen rebre per part del jurat una menció especial, en reconeixement a la vàlua del seu treball.
Cal recordar que l’INS té una bona experiència en aquest concurs: Anna Febrer i Galvany també hi va obtenir una menció especial l’any 2008 (Com es resol una quíntica?), i Wei Huang, que va guanyar l’edició de 2012 amb el treball On s’amaguen els nombres primers?, ha estat fins ara l’única noia que ha guanyat el primer premi.
El primer premi d’aquesta edició va resultar ser per al treball De monedas y alcantarillas. El triángulo de Reuleaux y sus propiedades, de l’alumne Joan Falcón Calderón. Des d’aquí el volem felicitar pel seu treball, així com a tots als altres alumnes que van participar en aquesta edició del Premi Poincaré.
En el següent enllaç hi trobareu una informació més completa del Premi Poincaré: fme.upc.edu/ca/premi-poincare
Felicitats, Mahdi i Liqun!
Felicitats, Berenguer!
Felicitats al departament de Matemàtiques de l’INS Santa Eugènia!