|
Sr. Director,
Voldria precisar una sèrie de qüestions esmentades en l’entrevista feta a Pep Admetlla i a Paco Torres Monsó i publicades en la darrera edició del seu diari:
1. A diferència del que afirma la pregunta amb la qual s’obre l’entrevista, en cap cas he dit que encarregaríem una escultura a Pep Admetlla i a Paco Torres Monsó. Vaig participar al debat sobre el proposant que, enlloc de refer-lo, s’optés per un projecte de nova concepció i que podrien fer-lo artistes de
2. Comparteixo l’opinió de Paco Torres Monsó i de Pep Admetlla quan diuen: «A més la gent del poble, seguint un romanticisme o un cert folklore, vol tornar a col·locar el pont en un lloc que ja és més ample i on ja no té cap sentit. Tot plegat és una cosa purament anacrònica»; i «Aquesta és una de les propostes, traspassar el pont a la sèquia. Considerem que encara és més absurd de contextualitzar la ubicació original del pont. Trobem inútil muntar un pont de pessebre en un rec.» I molt raonable que no es faci res fins tenir l’encàrrec. Primer cal decidir què es fa i després endegar els encàrrecs que siguin necessaris.
3. I sobre les lletres toves mai ningú des de l’Ajuntament, no ha proposat el seu trasllat i molt menys la seva desaparició. Una notícia redactada en to alarmista ho donava a entendre però el projecte d’urbanització del carrer de Pompeu Fabra, que no està redactat, inclou l’escultura i es podrà consultar a Paco Torres si cal canviar-ne l’emplaçament. Nosaltres no som partidaris d’ubicar-la en un lloc nou. En el cas de la Casa d’Emília Xargay qui promogué els fets denunciats varen ser els seus hereus. En el cas de Santa Caterina qui promou l’obra té clar que no vol prescindir d’aquesta escultura. Comparar una i altra em sembla poc atinat. Les actituds d’uns i altres són radicalment diferents.
Aprofito l’avinentesa per felicitar-lo per aquesta magnífica iniciativa que compta amb la implicació de tanta gent de
Joan Pluma és el 4r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona,
tinent d’alcalde d’Urbanisme i regidor delegat de