![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
El dia 4 de febrer de 1939 van entrar les tropes franquistes a la ciutat de Girona. Per recordar aquesta funesta data, ahir l’Ajuntament de Girona va presentar les activitats organitzades pel consistori però també per diferents entitats ciutadanes. Els actes se centraran en la fi de la guerra i molt especialment en la figura de Carles Rahola, que va ser afusellat el 15 de març de 1939. Les activitats començaran diumenge amb la visita Els indrets de repressió al Museu d’Història de la Ciutat, a les onze.
Visites, exposicions, presentacions de llibres, lectures i conferències serviran per recordar l’aniversari. Els actes relacionats amb Rahola són els que tindran un caràcter més destacat. Entre aquests actes, el més rellevant serà el de l’aniversari de l’afusellament, quan es començarà al Cementiri vell de Girona una concentració d’homenatge. Després es refarà el camí que va fer el polític i periodista gironí, passant pel jardí de la Infància, el bust commemoratiu de la Rambla i el Seminari, que va ser la presó durant la postguerra.
Les jornades Identitat i exili (1939-2009) començaran avui -5 feb.- a La Mercè de Girona, demà se celebraran a la Universitat de Barcelona, i dissabte, al Museu de l’Exili de la Jonquera. El programa començarà a dos quarts de cinc amb la rectora de la UdG, Anna M. Geli; l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans; el director del Memorial Democràtic, Miquel Caminal, i l’organitzador, Víctor Martí. [El Punt]