|
Pel que fa al premi a la millor informació digital dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola, els finalistes elegits pel jurat són la televisió per internet Sies.tv, el diari digital AraGirona.cat, i el periòdic-e de de Ter
L’acte de lliurament dels premis se celebra divendres -3 de febrer- a l’Auditori Palau de Congressos de la ciutat de Girona, a les 8.30 del vespre, i compta amb la presència de la majoria dels participants i amb una extensa representació del món periodístic i cultural gironí.
El jurat avaluador dels 93 treballs que s’han presentat a la 3a edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local es va reunir per elegir els finalistes de cadascuna de les 7 categories.
Després de posar en comú els diferents punts de vista i de les oportunes deliberacions, els integrants del jurat van triar com a finalistes en la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita o premsa-e el reportatge publicat a la Revista de Girona titulat Un empordanès a la cort de Hassan II, de Jordi Carreras; la sèrie Gironins al món, d’Alfons Petit, publicada al dominical del Diari de Girona; i l’article Esclaves de la llibertat, de Tura Soler, publicat també a la Revista de Girona.
Els programes Camí gironí de Sant Jaume, de Francesc Ahumada i Jordi Carrera, emès a Televisió de Girona; Somnis atrapats, de Marc Faro i Anna Teixidor, que es va poder veure al 33; i Pensió completa. Reconstruint el turisme en clau femenina, dirigit per Amaranta Gibert i emès a Canal Català, són els 3 finalistes del premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió o televisió-e.
En la categoria de fotografia, el jurat va escollir com a finalistes les fotos Els joves de l’encenedor, de Pere Duran; Ryanair es difumina, de Joan Castro; i la sèrie L’esprint final de Mas, d’Eddy Kelele.
Pel que fa al premi a la millor informació digital, els 3 finalistes elegits pel jurat són la televisió per internet Sies.tv, el diari digital AraGirona.cat, i el periòdic-e.
Com que al premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio només es van presentar 3 treballs, el guanyador es proclama el mateix dia de la cerimònia.
El jurat ha decidit no atorgar el premi al millor projecte sobre comunicació perquè l’únic treball presentat -tot i la seva qualitat- no s’ajusta a les bases de la convocatòria. Igualment, s’ha declarat desert el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional.
Els Premis de Comunicació Local Carles Rahola 2011 tenen per objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura. En aquesta 3a edició s’ha mantingut tant el nombre de participants com de treballs presentats en l’anterior.
La categoria que ha registrat més participació ha estat la dedicada al millor treball en premsa escrita o en línia, seguida de les de fotoperiodisme, informació digital, televisió, comunicació institucional, ràdio i projecte.
Els guardons han tornat a tenir una molt bona acollida entre els professionals de la comunicació, tant pel que fa al nombre de participants com d’obres presentades. Així, s’ha passat dels 45 autors de la 1a edició als 54 de l’actual, i de 82 treballs a 93, tot i que hi ha hagut un lleuger descens en relació amb l’any passat, quan va haver-hi 99 obres i 59 autors.
Els Premis Carles Rahola es divideixen en 7 categories: projecte sobre comunicació periodística, premsa escrita, ràdio, televisió, fotoperiodisme, comunicació institucional i informació digital. Tots els premis estan dotats amb 1.000 €, a excepció del guardó al millor projecte de comunicació periodística, que tenia una dotació de 2.000 €.
La categoria que ha registrat més participació en aquesta edició és la dedicada al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita o en línia, per al qual s’han presentat 21 autors (un 38,8% del total) amb 43 treballs; seguida del premi de fotoperiodisme, amb 9 participants i 25 treballs.
El premi a la millor informació digital –que s’ha estrenat aquest any– ha estat molt ben acollit i ha rebut 10 treballs presentats per 9 aspirants.
El premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió o televisió en línia és el que ha experimentat un creixement més gran respecte a la segona edició, de manera que s’ha passat dels 3 treballs i els 3 participants de l’any passat als 9 projectes presentats per 8 aspirants.
Al premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio o ràdio en línia s’hi han presentat 3 autors amb idèntic nombre de treballs, igual que a la categoria de millor iniciativa de comunicació institucional.