/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
diumenge, 22 desembre de 2024 | 3a Època | Edició núm. 16.030 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Paulo Freire > Pla Educació i Convivència Sta. Eugènia·St. Narcís | 06·11·2010

Acte d’obertura del Projecte Rossinyol 2010-2011

P E i C |

El passat dissabte -6 de novembre- al Centre cívic de, Can Ninetes, va tenir lloc l’acte d’obertura del Projecte Rossinyol, de 10 del matí a 12 del migdia, on es va fer l’aparellament entre els mentors (estudiants de la UdG) i mentorats (estudiants del CEIP Carme Auguet i de l’IES).

El Projecte Rossinyol és un projecte de mentoria que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social de l’alumnat nouvingut a través de potenciar el coneixement de la llengua i la ciutat, i que compta amb la col·laboració del Pla Educació i Convivència (PEiC) Santa Eugènia·Can Gibert·Sant Narcís.

La regidora d’Educació i Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, la veïna de de Ter Núria Terés, i la rectora de la Universitat de Girona (UdG), Anna Maria Geli, van participar a l’acte.

:: Retalls de premsa

El projecte integrador de la UdG inclou 64 joves. El Projecte Rossinyol arriba a la cinquena edició. Ja són vuit les localitats gironines que hi participen

EL PUNT [07·11·2010] > Seixanta-quatre joves nouvinguts de les comarques gironines tindran l’acompanyament d’alumnes de la Universitat de Girona que esdevindran els seus mentors. La finalitat d’aquest projecte, anomenat Rossinyol, té com a finalitat la integració social, cultural i lingüística de joves d’altres procedències, com també el seu desenvolupament personal.
Aquest projecte forma tàndems entre estudiants de diferents disciplines de la UdG amb joves estudiants d’escoles i centres de secundària. L’edició d’enguany del projecte va començar ahir a Girona, Figueres, la Bisbal d’Empordà, Banyoles i Olot. Divendres ho va fer a Blanes, Palamós i Lloret de Mar. Algunes d’aquestes localitats repeteixen, des que es va iniciar el projecte el 2006 a Olot com a prova pilot; en vista de l’èxit, va fer-se l’any següent també a Banyoles. A la Bisbal d’Empordà és el segon any que es porta a terme i és el primer cop per a Figueres Palamós i Lloret de Mar.
En la presentació a Girona, en què s’hi acullen 6 nois i noies procedents del Pont Major i sis més dels barris de i, van destacar que aquest acompanyament que fan els universitaris té “anada i tornada”. La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, va explicar: “Rebem més que no donem”. També va dir en l’acte que el projecte tenia dues finalitats: la formació dels estudiants com a membres d’una societat i el compromís de la UdG amb la societat de les terres gironines.
La posada en marxa d’aquest projecte ha estat possible gràcies al consell social de la UdG, que n’ha dut la gestió. [Irene Rigall · El Punt]

0
Tinc més informació

Et pot interessar

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)