|
El passat dissabte -6 de novembre- al Centre cívic de, Can Ninetes, va tenir lloc l’acte d’obertura del Projecte Rossinyol, de 10 del matí a 12 del migdia, on es va fer l’aparellament entre els mentors (estudiants de la UdG) i mentorats (estudiants del CEIP Carme Auguet i de l’IES).
La regidora d’Educació i Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, la veïna de de Ter Núria Terés, i la rectora de la Universitat de Girona (UdG), Anna Maria Geli, van participar a l’acte.
El projecte integrador de la UdG inclou 64 joves. El Projecte Rossinyol arriba a la cinquena edició. Ja són vuit les localitats gironines que hi participen
EL PUNT [07·11·2010] > Seixanta-quatre joves nouvinguts de les comarques gironines tindran l’acompanyament d’alumnes de la Universitat de Girona que esdevindran els seus mentors. La finalitat d’aquest projecte, anomenat Rossinyol, té com a finalitat la integració social, cultural i lingüística de joves d’altres procedències, com també el seu desenvolupament personal.
Aquest projecte forma tàndems entre estudiants de diferents disciplines de la UdG amb joves estudiants d’escoles i centres de secundària. L’edició d’enguany del projecte va començar ahir a Girona, Figueres, la Bisbal d’Empordà, Banyoles i Olot. Divendres ho va fer a Blanes, Palamós i Lloret de Mar. Algunes d’aquestes localitats repeteixen, des que es va iniciar el projecte el 2006 a Olot com a prova pilot; en vista de l’èxit, va fer-se l’any següent també a Banyoles. A la Bisbal d’Empordà és el segon any que es porta a terme i és el primer cop per a Figueres Palamós i Lloret de Mar.
En la presentació a Girona, en què s’hi acullen 6 nois i noies procedents del Pont Major i sis més dels barris de i, van destacar que aquest acompanyament que fan els universitaris té “anada i tornada”. La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, va explicar: “Rebem més que no donem”. També va dir en l’acte que el projecte tenia dues finalitats: la formació dels estudiants com a membres d’una societat i el compromís de la UdG amb la societat de les terres gironines.
La posada en marxa d’aquest projecte ha estat possible gràcies al consell social de la UdG, que n’ha dut la gestió. [Irene Rigall · El Punt]