/Eugenials
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 03 abril de 2025 | 3a Època | Edició núm. 16.132 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

: : Eugenials > Vicenç Huedo | 16·09·2008

L’AV Devesa-Güell entrevista Vicenç Huedo:
«Tinc un talent normal, però he posat milers d’hores de treball i una curiositat infinita»

AV Devesa-Güell |

L’Associació de Veïns Devesa-Güell estrena un logotip nou per la Festa Major, fet per l’artista gironí Vicenç Huedo, veí de la Devesa. Huedo va venir a Girona el 1974 i -des de llavors- porta 30 anys vivint a la Devesa.

El 1974, el seu amic de l’ànima, Sebas Parra (precursor de l’Escola d’adults de Salt i veí de de Ter), va convidar-lo a conèixer la ciutat amb l’excusa de que li havia tocat 4.000 pessetes a la loteria i que l’enviava un bitllet d’anada i tornada.

Huedo amb el seu amic de l’ànima, Sebas Parra
FOTO: EL DIMONI

Abans de venir a Girona, que feia en Vicenç?

– Vaig començar a estudiar Belles Arts a la Universitat de València, després d’acabar el COU, només vaig aguantar un any i mig degut a la meva vitalitat, tot i que ara com a anècdota de la vida, una de les coses que faig és ensenyar. Vaig començar a exposar als 15 anys, era un coet, era a tot arreu i amb una curiositat infinita, i aquesta curiositat va dur-me amb 18 anys a viure a Girona.

Què et va sorprendre de la Devesa?

– Quan vaig arribar, vaig treballar a l’empresa OTEKA, a 40 ptes. l’hora, del carrer Caterina Albert, i per venir des del havia de passar pel mig de les Hortes de, era un paisatge idíl·lic.

Quines etapes has passat com a pintor?

– Vaig començar fent un tipus d’obra molt gestual i que ara seria molt moderna, me’n vaig cansar i vaig fer una obra hiperrealista, després un realisme màgic, tot seguit textures de les portes velles de Girona, vaig continuar fent la Girona clàssica que s’ha anat desviant fins a fer una Girona més inventada, més constructiva jugant amb colors, volums i formes com són les cases del riu, que és una pintura inventada que té una referència. Ara estic a punt de fer un salt qualitatiu per tornar al dibuix, ja que tinc milers i milers de dibuixos guardats i que haig de tornar a recompondre.

Pintor, s’hi neix?

– Personalment crec que he tingut molta sort i que tinc un talent normal, el que he posat han estat milers d’hores de treball amb una curiositat infinita i haig de dir-te que tot el que em proposo ho haig d’aconseguir ja que m’he agafat l’art com un ofici, o sigui amb una constància absoluta.

Com a consumidor nat del barri, com veus el barri i el parc?

– El parc el veig bé, però hi ha una mancança de neteja cosa que crec molt important. Amb racons abandonats, l’època de fires deixa molt degradat el parc, hi ha un aprofitament del parc per a grans esdeveniments massa sovint. Trobo a faltar un espai per a la gent gran que doni vida a aquesta gent i al parc. Un parc com aquest, en qualsevol ciutat de l’interior, estaria mimat, en canvi aquí el tenim una mica abandonat, en definitiva que se n’abusa i matxaca. Referent al barri, crec que dins de les possibilitats que hi havia, s’ha construït bé, amb voreres amples, les zones verdes s’han respectat molt i el barri ha crescut molt i molt bé.

Aquest logo que estrenem, que significa? què hi podem veure?

L’AV Devesa-Güell estrena nou logo, creat per l’eugenial Huedo!, veí del barri
> Els actes de la Festa Major’08

– Hi ha l’element emblemàtic que és la fulla de la Devesa, envoltat d’un quadre que significa parc, cases, que significa espai habitable. A la tarada a dalt, hi deixo la lluna, com a punt de sortida màgic, melancòlic i humanista. Faig sortir la fulla del quadre per demostrar que no és un lloc tancat, sinó al contrari, obert a tothom, per això dono molta importància a la fulla. He posat tres colors molt senzills, el blau del cel, el verd de la fulla i el blanc de la lluna, tres colors elementals que ubiquen la Devesa com un espai tant de dia com de nit.

Quin futur t’agradaria viure?

– M’agradaria que fos més vinculat a la natura, menys consumista amb tants d’aparells, màquines i cotxes, sense aquesta invasió que estem fent a la natura. Ens estem carregant el planeta i potser una cosa irreversible. Tots plegats necessitem una mica de calma, no pot ser un mínim de tres cotxes, cinc mòbils, quatre ordinadors per família, sembla que si no ho tenim tot no som ningú i tots plegats anem equivocats. Cal retrobar la nostra infantesa i retrobar als nostres fills passejant, jugant, estar més per ells, no deixar-los en mans de les màquines.

Per finalitzar, que desitges per a la Festa Major i els veïns?

– Doncs que plogui molt però no els dies de la Festa, que gaudeixin del barri, un barri relativament agradable i, ara que tots ens comencem a conèixer una mica més, és un bon moment per passar-ho be i disfrutar.

[entrevista extreta del llibret del programa de la Festa Major Devesa-Güell 2008, editat per l’AV]

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)