/Cultura
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dilluns, 20 gener de 2025 | 3a Època | Edició núm. 16.059 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

OBRA: JOSEP M. DE SUCREOBRA: JOSEP M. DE SUCRE
: : Cultura > Art | 28·04·2006

«El rostre i la màscara», una producció
de Només Art, fins al 28 d’abril al Pou Rodó

Pep Admetlla |

En el marc de l’exposició col·lectiva El rostre i la màscara, inaugurada el passat mes de febrer, la galeria Només Art exposa, i posa a la venda, una sèrie d’obres de l’artista Josep M. de Sucre. Són un total de 85 ceres sobre paper, en les quals l’artista s’obsessiona pel rostre humà. Utilitzant unes dimensions que ronden els 20x15cm, De Sucre representa totes les possibilitats d’un rostre totalment esquematitzat. Amb quatre pinzellades aconsegueix definir la cara i mig cos d’un personatge; aquestes mateixes traces són les que va repetint compulsivament en totes les obres de la sèrie, però sempre variant-ne els colors, aconseguint així que no n’hi hagi ni un de repetit i que en tots s’aconsegueixi transmetre un vitalisme encomanadís.

La típica frase de «qualsevol nen ho sabria fer això…» és molt probable que aquests dibuixos l’acabin sentint molts cops al llarg de la seva existència. L’aspecte naïf de la proposta és molt evident, però això no amaga que el treball de conjunció de colors, l’esquematització essencial de la forma, i aconseguir que la seriació a què està sotmesa l’obra no acabi sent repetitiva, dóna a tot el conjunt una consistència artística molt acusada.

Josep M. De Sucre (1886-1969) podem dir que és un molt bon exemple d’artista maleït. Va participar activament en diferents esdeveniments culturals de Barcelona, va impulsar i promocionar a molts artistes emergents que en aquest moments són molt valorats i cotitzats (Miró, Tapiés, Subirachs, Tàpies, Guinovart, Ponç…) però malauradament va morir pobrament, sense a penes cap tipus de reconeixement. Els últims anys de la seva vida els va passar malvivint en el barri de Gràcia, malvenent les seves obres per poder menjar. A hores d’ara encara se li ha de fer una exposició institucional que realment li faci justícia.

El muntatge de la galeria Només Art situa les peces de Sucre al mig d’una reflexió al voltant de la màscara i la seva contraposició amb el rostre. L’exposició conté una extensa col·lecció de màscares africanes contraposades a obres d’artistes contemporanis i clàssics catalans com Josep M. de Sucre o Joan Carles Panyó.

Artistes participants

Jordi Abelló, Pep Admetlla, Ferran Aguiló, Jordi Amagat, Frederic Comellas, Daniel Julián, Robert Llimós, Isidre Manils, Anna Malagrida, Paloma Navares, Joan Carles Panyó, Jaume Plensa, Joan Ponç, Rómulo Royo, Narcís Santamaria, Josep M. de Sucre, Paco Torres Monsó i Josep Uclés… I una col·lecció de màscares africanes.

EXPO

El rostre i la màscara
Galeria Només Art
C. Pou Rodó, 21 de Girona
Tel. 872 080 837
Fins al 28 d’abril
Horari: de dimarts a dissabte, d’12 a 14 h i de 17 a 20 h

Pep Admetlla és director de Només Art, veí de de Ter i eugenial

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)