/Paulo Freire
Santa Eugènia · Sant Narcís · Can Gibert del Pla · la Rodona · Güell-Devesa · Mas Masó · Hortes i ribes
dijous, 21 novembre de 2024 | 3a Època | Edició núm. 15.999 | Pla de Ter (Gironès)

Els mil i pico

: : Els mil i pico París rep els alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Santa Eugènia: una experiència única Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Santa Eugènia, ara ja graduats, vam fer l'esperat viatge de final de curs 2017-2018 i vam visitar París. Des d'un inici vam sortir de Girona amb il·lusió, emoció i nervis. Després d'un llarg viatge en avió i autobús vam arribar a l'hotel, on ens…

ElDimoniFotos

ElDimoniTV

Sies.tv

Al centre de la foto Núria Terés i Sebas Parra, veïns de Santa Eugènia de Ter, amb el mestre nicaragüenc Orlando Pineda, en una imatge d'arxiu FOTO: EL DIMONIAl centre de la foto Núria Terés i Sebas Parra, veïns de Santa Eugènia de Ter, amb el mestre nicaragüenc Orlando Pineda, en una imatge d'arxiu FOTO: EL DIMONI
: : Paulo Freire > Notícies | 27·10·2008

Crònica de la 1a reunió de treball del projecte de sensibilizació i educació per al desenvolupament a la ciutat de Girona, al Centre cívic Can Ninetes

CeDRe |

El passat dilluns -13 d’octubre- Sebas Parra va presentar a de la proposta d’inici del Projecte de sensibilització i educació per al desenvolupament a la ciutat de Girona. Hi van assistir, per l’Ajuntament de Girona, Núria Terés, Ignasi Thió, Paula Ballell, Marta Lucero i Pau Gálvez; i en nom de la Coordinadora d’ONG Solidàries, Gemma Valeri, Aitana Valero, Estel Roig, Gemma Juncadella i el mateix Parra.

La iniciativa, amb el lema Girona x l’eradicació de l’analfabetisme, en la que l’alfabetització és una excusa, pretén sensibilitzar a la població gironina sobre el problema i les conseqüències de la pobresa i les desigualtats fent servir metodologies participatives i innovadores i apel·lant al compromís i a l’acció. Podríem aplicar aquí les ensenyances de l’educació popular a Llatinoamèrica. Parra va comentar els diferents apartats de la proposta insistint que la presentació del projecte ha de ser per si mateixa una eina de participació, sensibilització i compromís envers el projecte i els seus objectius.

A qui presentem el projecte?

Els assistents a la reunió van acordar que, dels grups meta prioritaris presentats (entitats actives, comunitat educativa dels centres de secundària, serveis públics i empreses públiques de la ciutat), la presentació als centres de secundària, especialment, haurà de ser respectuosa amb les seves dinàmiques de funcionament i programacions. La Coordinadora d’ONG Solidàries es compromet a portar un llistat de les entitats de solidaritat actives interessades on presentar el projecte. L’Ajuntament de Girona també es compromet a portar a la propera reunió, a partir del registre municipal d’entitats, un llistat d’associacions actives que puguin ser sensibles a la iniciativa, així com una selecció de serveis (centres cívics, biblioteques…) i empreses públiques. Inicialment, s’haurien de prioritzar de tres a sis presentacions per cada grup meta.

A banda dels grups proposats, es planteja la possibilitat d’incloure els caus i esplais, AMPA, sindicats i els grups d’estudiants. S’hauria de poder arribar a sectors, entitats i persones fora dels circuits d’influència dels agents o activitats de sensibilització o educació per al desenvolupament.

Com treballarem?

Si bé encara s’ha de desenvolupar el projecte que es presenta, els assistents creuen que els materials de les presentacions hauran d’estar adaptats a cada activitat i grup. Cal fer ús sempre de metodologies participatives i tenir cura en la difusió de l’activitat, preparació de l’espai, codis d’entrada i dinàmiques de presentació. És molt important la recollida de dades que permeti la sistematització (entesa com el recull de dades estadístiques però, sobretot, com un inventari dels aprenentatges significatius assolits pels participants) i l’avaluació i un inventari de compromisos al final de cada reunió. També és necessari redactar un text breu per poder fer una crida a la sensibilització. S’hauria de portar un registre sistemàtic de totes les activitats. Els assistents es van emplaçar per portar idees sobre les presentacions al carrer per a la propera reunió.

Calendari

El calendari d’activitats el marca la Comissió: es va apuntar que l’etapa de presentacions no té final, malgrat que paral·lelament es pot començar una acció pràctica d’alfabetització (relacionada amb una a un país empobrit proper) per tal de relacionar teoria i pràctica.

EL PASSAT DILLUNS 27 d’octubre

Es proposa que, en aquesta etapa inicial, la Comissió de sensibilització es reuneixi cada dues setmanes. Totes les reunions de treball i activitats seran sempre obertes a tothom. La reunió va ser dilluns -27 d’octubre- a les 7 de la tarda al mateix lloc, el Centre cívic de, Can Ninetes.

:: La prèvia

:: SEBAS PARRA
> El mes de desembre de l’any passat es va presentar una proposta de sensibilització i educació per al desenvolupament, inicialment a la ciutat de Girona (…)

Sebas Parra és veí de de Ter i membre del col·lectiu gironí de suport a l’AEPCFA
de la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme

0
Tinc més informació
Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

El Dimoni de Santa Eugènia de Ter (Gironès)
Carrer de l'inventor i polític Narcís Monturiol i Estarriol, 2
La Rodona de Santa Eugènia de Ter · CP 17005 Gi
Disseny i programació web 2.0: iglésiesassociats
Col·laboració programació web 1.0: botigues.cat
Disseny i programació web 1.0: jllorens.net
eldimonidesantaeugeniadeter@eldimoni.com

Consulta

les primeres edicions impreses i digitals

Coneix la història
d'El Dimoni des de 1981

Publicitat recomanada

Membre núm. 66 (2003)

Membre adherit (2003)

Premi Fòrum e-Tech al millor web corporatiu
de les comarques gironines atorgat per l'AENTEG (2005)

Finalista Premis Carles Rahola
de comunicació local digital (2011)


Nominació al Premi
a la Normalització
Lingüística i Cultural de l'ADAC (2014)